התינוק שלך מתפתח במהירות גדולה וזאת על אף שאת ותינוקך עדיין קטנים. במהלך השבוע הזה מתחילים להיווצר איבריו הפנימיים של התינוק ולכן לתזונה שלך יש חלק מהותי בתהליך זה. חשוב מאוד שתקפידי על תזונה נכונה המכילה את כל אבות המזון. תינוקך גדל ובונה את עצמו, את כל מה שצריך הוא לוקח ממך ולכן את צריכה לאכול מאכלים העשירים בויטמינים מסוימים כדי שלך לא יחסר. בכדי ללמוד על תזונה נכונה בהריון, תוכלי להיעזר גם במאמרים נוספים באתר המדברים על תזונה בהריון.
מה קורה לגופך
תופעות הלוואי של ההיריון נמשכות וזאת בעקבות כמות ההורמונים הגבוהה שבגופך. יתכן שכבר התחלת להעלות קצת במשקל (אם עוד לא..חכי חכי), אך אם סבלת או שאת עדיין סובלת מהקאות, יש סיכוי שדווקא ירדת או תרדי במשקל. כך או כך התופעות טבעיות בשני המקרים. עור פנייך נעשה שמנוני ולעתים נוצרים להם פצעים בדומה לפצעי בגרות. כל זאת עקב השתוללות ההורמונים בגופך. חשוב לשתות הרבה מים, לשמור על תזונה נכונה ולדאוג לשטוף את פניך לעתים קרובות יותר. הדחף ההולך וגובר לרוץ לשירותים יימשך וזאת מכיוון שבמהלך ההיריון נפח הנוזלים בגופך עולה, דבר המשפיע על הצורך העז לרוקן את שלפוחית השתן כל חצי שעה 🙂
תינוקך בזמן ההריון
התינוק שלך כעת בערך בגודל של אוכמניה קטנה וחמודה. בשבוע השביעי להריון רוב התפתחותו של התינוק מתרכזת בראשו, תאי מוח חדשים מתרבים בשיעור של 100 תאים לדקה (ממש איינשטיין קטן). הבליטות הקטנות בצידי הגוף הופכות לידיים ורגלים יחד עם הכתפיים, המרפקים והברכיים. עוד חלקים משמעותיים שנוצרים בשבוע זה הם הפה והלשון. למרות שהעובר שלך הוא כבר בן חודש, נוצרו לו כבר שלושה סטים של כליות.
מה לעשות השבוע?
תזונה נכונה ועשירה בכל אבות המזון
- תוספי תזונה (חומצה פולית, ויטמינים וייתכן שגם ברזל)
- הקפידי על שתייה מרובה
- פעילות גופנית מתונה
בדיקות מומלצות
- קביעת תור לבדיקת אולטראסאונד ראשונה (במידה ועדיין לא ביצעת)