עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

ח'- חופש

מיד מתפשטת בגוף תחושה נעימה, בראש עולות מחשבות על חופי ים תכולים או נחלים ירוקים... גם אצלכם? או שאתם הורים. ולא סתם הורים – אלה מהזן החושש מהחופש... אתם לא לבד.
ח'- חופש

תוכן עניינים

תגידו "חופש"… מיד מתפשטת בגוף תחושה נעימה, בראש עולות מחשבות על חופי ים תכולים או נחלים ירוקים… גם אצלכם? או שאתם הורים. ולא סתם הורים – אלה מהזן החושש מהחופש… אתם לא לבד.

הרבה הורים חוששים מסיטואציות החופשה, בעיקר מהחופשות הארוכות יותר (כמו החופש הגדול) או ה"צפופות" יותר (חופשה משפחתית בארץ או בחו"ל). חששות כמו "הילד ישתעמם", "הם רק יריבו", "הכל עלינו", "איך הם יתנהגו". אין ספק שבגישה הזו החופש עלול להיות מעיק.

אבל, אפשר לשנות גישה! החופש (שבועיים או חודשיים, בבית או בחוץ) יכול להפוך לתקופה אהובה שהילדים (ואנחנו!) נהנים בה ומתרפקים עליה…
הצחקתי אתכם?

אז הנה כמה הצעות ורעיונות, גם לשגרה של חופש (כמו בחופש הגדול) וגם לחופשה משפחתית. אל תשכחו להתאים לגילאי הילדים ולזמינות ההורים

1. תכננו היטב: גם ל"שגרת החופש" אפשר לבנות תכנית מסודרת, כזו שתבחרו בה מראש ולא "תיגררו" אליה. למשל, יהיה נחמד אם בכל פרק זמן ידוע (שבוע או יומיים, תלוי באורך החופש) יהיה "היילייט" ידוע מראש: סרט שכל המשפחה הולכת ביחד לראות, "פיקניק" ערב בבריכה, נסיעה ברכבת למקום חדש… אחר צהריים של כיף! ואם מתוכננת חופשה משפחתית, בנו את התכנית כך שכל אחד יקבל בה מענה (הזדמנות ללמידה והתפשרות) ושתהיה מגוונת. חופש בסביבה משפחתית אוהבת הוא זמן מעולה להתנסויות חדשות: זה הזמן שהילד שאוהב לטייל בטבע, לרוץ ולקפוץ, יכיר גם מוזיאון (אפשר להתחיל ממוזיאון טבע…), והילד שאוהב סרטים ו"שקט" ילמד ליהנות מפעילות אתגרית.

2. שתפו את הילדים בתכנון. שאלו – מה תרצו שנעשה ביחד? מה מעניין אתכם? אם אתם נוסעים למקום מסוים, שלחו אותם לבדוק ברשת ולחזור אליכם עם רעיונות לטיולים וביקורים.
כשהם מבינים שמתחשבים בהם וברצונותיהם, הרצון לשתף פעולה גדל, והם גם מוכנים לקבל את הרצונות של האחים (ואפילו של ההורים) שלהם.

3. תנו זמן למנוחה… אל תיבהלו מה"שעמום". "שעמום" הוא זמן טוב לגלות את עצמך, למלא מצברים בהנאה וברוגע. אין באמת מצב ש"לא עושים כלום".

4. "שווקו" לילדים את הכיף שעומד להיות (ושכבר היה): תלו על המקרר את רשימת התכנונים, הוסיפו תמונות (של הרכבת, הנחל או מגדל אייפל…), דברו בשמחה על מה שעשינו ומה שנעשה. ככה לומדים ומלמדים ראייה חיובית!

5. נוסעים לחופשה? – תנו וודאות: עדכנו את הילדים בתוכנית שהתגבשה, גם לפני (אפשר להכין מצגת, לי זה עזר) וגם מדי יום. מה מתוכנן למחר? להמשך? זכרו שכמו שתחושת הוודאות וה"שליטה" בלו"ז חשובה לכם, היא חשובה גם לילדים, מרגיעה ומשקיטה, במיוחד את המתקשים עם שינוים.

הערבים בחופשה מספקים הזדמנות טובה לפעילות משפחתית: קחו משחקי קופסה, קלפים, בקשו מהגדולים להכין פעילות לאחד הערבים… הרי נסענו כדי להתגבש, נכון?
מטיילים כל היום? קחו בחשבון שהרעב והעייפות אינם מסונכרנים בין הילדים. הצטיידו בפירות, סדוויצ'ים וכו', קחו עגלה לקטנים שיוכלו לישון בה בלי לעצור את הטיול לכולם.
יש מתבגרים ב"לחץ קניות"? קבלו את זה, הקדישו זמן, והודיעו להם מראש איפה ומתי (האם נעצור במתחם קניות גדול בדרך? או האם בכל מקום יהיה זמן מוגדר?)
נוסעים הרבה? הגדירו את מצב הנסיעה באוטו (האם צריך "תורות" על מקום מועדף?) והכינו פעילות לפחות לחלק מהזמן.
והכי חשוב, תזרמו… כי עם כל התכנונים, המציאות מאוד דינמית, ואף פעם לא מספיקים הכל. הרעיון הוא הכיף, כן?

אז בואו נסכם:
כמו כל דבר, עם קצת תכנון מראש, שיתוף והתייעצות עם הילדים, ראייה טובה ואופטימית וכמובן – סבלנות, סבלנות ועוד סבלנות, החופש יהפוך לחוויה מהנה.
ומי אנחנו , ילדים ומבוגרים, אם לא סך כל חוויותינו?
קחו אויר ו"זנקו" לתוך החופש. בהצלחה ובהנאה רבה!

עוד דברים ח-שובים בח' של הורות: חברים, חזון הורי, חלומות, חינוך, חוכמה, חיבוק, חוויות ו…
מה עוד? מוזמנים להוסיף, להביע דעתכם, לשאול שאלות, ולתרום תובנות. מחכה לקרוא!

רוצים להצטרף אלי לדרך של שיתוף פעולה בין הורים לילדים, סמכות הורית מיטיבה ויחסים טובים?
מוזמנים לעמוד שלי ענת מישורי דרעי – הנחיית הורים , בחרו את הדרך שמתאימה לכם – סדנת הורות קבוצתית, מפגשים אישיים בקליניקה או בסקייפ, וצרו איתי קשר.
ענת מישורי-דרעי – הנחיית הורים, 050-5263693

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

הקניית ערכים חשובים לילדכם

להורים יש השפעה גדולה מאוד על אורח חייהם עתידם של הילדכם, כך שזה יהיה חכם יהיה לעקוב אחר אורח חייהם ולדאוג להקניית ערכים חיובים.

בעיות פוריות

בעיות פוריות – כל מה שרצית לדעת על פוריות

מה הגורמים העיקריים לבעיות פוריות בקרב גברים ונשים? זוגות רבים ברחבי העולם סובלים מבעיות שונות המונעות מהם להביא ילדים לעולם. למרות שהסטיגמה הרווחת היא כי הבעיה נובעת בדרך כלל מהאישה, מחקרים מראים לנו שבעיות פוריות קיימות שווה בשווה בין גברים ונשים. בעשרים אחוז מהמקרים, שני בני הזוג סובלים מבעיות המונעות מהם להיכנס להריון.

אח חדש שמצטרף למשפחה שכבר קיימת

אח חדש בעצם מערבב את הקלפים מחדש. השינוי משפיע על כל בני הבית, על האחים וגם על ההורים.
אז אמא יקרה, זכרי שאת הכי טובה שאת יודעת, כנסי וגלי בעצמך.

חרדות במערכות יחסים: האם זה נשמע לכם מוכר?

הניצוץ שמצית את המתח בזוגיות יכול להיות פעמים רבות משהו לגמרי טריוויאלי. אולי אתם מרגישים שאתם נלחמים על נושא כל כך שולי, אבל איך שיחה על משהו חיובי, טריוויאלי או מינורי יכולה לגרום ליומיים של מריבה וניתוק? חרדה במערכות יחסים והאופן שבו בני זוג מעבדים את החרדות הללו או מתקשרים אותן האחד לשני – עשויים להפתיע אתכם.