עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

ל'- למידה

ככה זה בלמידה. לא הכל מצליח מיד. והתפקיד שלנו הוא להראות שזה בסדר, לא צריך להתייאש. כשלומדים לרכוב על אופניים לפעמים נופלים, כשלומדים לאפות לפעמים העוגה נופלת וכשלומדים לתכנן לפעמים הכל "מתחרבש" כי שכחנו משהו.
ל'- למידה

תוכן עניינים

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h1|text_align:right" use_theme_fonts="yes" el_class="titelh1"][porto_block id="6734234" name="אב-הורות"][vc_column_text]בואו נדבר על למידה. לא למידה של בית ספר, עניין לא פשוט בפני עצמו, אלא דווקא הלמידה מחוץ לו.

זו שנעשית בבית, בחוגים, במפגשים חברתיים, ביומיום, בחופשים , בחוויות, בחיים עצמם…   

כי זו הלמידה שבה לנו ההורים יש תפקיד משמעותי. הרי לשם מה אנחנו כאן אם לא כדי ללמד אותם דברים חדשים, והתנהגויות, והתמודדויות, ללמד אותם להאמין בעצמם וביכולת שלהם ללמוד ולא פחות חשוב – ללמד אותם כמה כיף ללמוד!

איך עושים את זה? הנה כמה מחשבות והצעות:

– ראשית, למידה נעשית גם בעקיפין, "על הדרך", אז נצלו הזדמנויות ללמידה:

בכל מקום, בכל גיל ובכל עשייה. בסרט טבע שתראו ביחד, בבישול משותף, במשחק… הולכים לסופר? הכינו רשימה ביחד (שילמדו חשיבה מובנית), הראו איפה רשומים המחיר או הערך התזונתי (שילמדו על מה חשוב להסתכל), סיפרו עם הקטנים את התפוחים שאתם שמים בשקית או הסבירו איך בוחרים ירקות (שילמדו לחשוב לפני שעושים משהו ב"אוטומט"). על הדרך הם עשויים ללמוד בסופר גם יעילות, סבלנות ואדיבות, כשיראו איך אתם מדברים בנימוס לקופאית.

– זכרו שהדרך הטובה ללמוד היא מתוך התנסות:

לא לומדים שחייה בהתכתבות, נכון? אז אם הילד רוצה לאפות אתכם, שתפו אותו בתהליך, אל תסתפקו בלהסביר מה אתם עושים. קראו ביחד את המתכון, תנו לו למדוד כוס סוכר וליצור כדורי שוקולד.  ואם המתבגר חושב שהחופשה שתכננתם משעממת, קדימה, שיתכנן! הוא ילמד חשיבה אסטרטגית ולוגיסטית, ייחשף לידע חדש , לשיקולים ורצונות, וגם ילמד מהם אילוצים.

– היו סבלניים להתנסות:

לפעמים להתנסות הזו יש מחיר שאתם צריכים לשלם. המטבח יהיה כנראה יותר מלוכלך אחרי שהילד בישל בו, חולצה או שתיים יפלו למטה כשהוא מתעקש לתלות כביסה, המקלחת תיקח יותר זמן מהמתוכנן כשהילדה לומדת לחפוף לבד… סבלנות, הם לומדים.

זכרו, כשמתנסים גם טועים:

ככה זה בלמידה. לא הכל מצליח מיד. והתפקיד שלנו הוא להראות שזה בסדר, לא צריך להתייאש. כשלומדים לרכוב על אופניים לפעמים נופלים, כשלומדים לאפות לפעמים העוגה נופלת וכשלומדים לתכנן לפעמים הכל "מתחרבש" כי שכחנו משהו. אין דבר, נלמד לפעם הבאה. בלי כעסים ואכזבות, פשוט נבדוק מה ניתן לשפר. אין צורך להעיר, להיאנח או "לפרצף". זה מייאש, מעליב ומוציא את החשק…

– ובהקשר זה – שמרו על חדוות הלמידה!              

הביעו התפעלות מסקרנות, מרצון לדעת, מעקביות, מהתעקשות להבין, מהתנסות בדבר חדש. עשו עם הילדים דברים מהנים, באופן מהנה –ותראו שהם ילמדו כך יותר. וגם אתם!

כי בשביל למידה אמיתית לא חייבים בית ספר. למידה אמיתית מתרחשת כל הזמן, בחיים האמיתיים, ביומיום של הבית ושל החוץ. כל מה שצריך הוא מתווכים טובים, שיהוו דוגמה ללמידה, שיאפשרו לילד ליהנות מהלמידה, ולהתנסות, ולהפיק לקחים בלי להתייאש, ובעיקר להאמין ביכולתו האינסופית ללמוד.  מכירים כאלה? נכון, אתם!

 

ועוד דברים לא-פחות-חשובים בל' – לידה, לילות, "לכולם מרשים", לא, למה ו…  

מה עוד? מוזמנים להוסיף, להביע דעתכם, לשאול שאלות, ולתרום תובנות. מחכה לקרוא! [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner el_id="tbnames"][vc_separator color="custom" style="solid" show_icon="yes" accent_color="#f7f7f7"][vc_column_text]רוצים להצטרף אלי לדרך של שיתוף פעולה בין הורים לילדים, סמכות הורית מיטיבה ויחסים טובים?
מוזמנים לעמוד שלי ענת מישורי דרעי – הנחיית הורים , בחרו את הדרך שמתאימה לכם – סדנת הורות קבוצתית, מפגשים אישיים בקליניקה או בסקייפ, וצרו איתי קשר.
ענת מישורי-דרעי – הנחיית הורים, 050-5263693[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height="64px"][/vc_column][/vc_row]

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

עצמאות אצל ילדים

כיצד מגדלים ילדים לעצמאות?

התמודדות עם אמירת אמת לא נעימה, הינה היכולת של ילדינו לומר באומץ את אשר קרה ולהתמודד עם תחושת אכזבה מעצמו ומצד הוריו/החברה. וכן, להתמודד עם תוצאות מעשיו.

קשר קרוב בין ילדיכם

איך לעזור וליצור קשר קרוב בין ילדיכם – "הֵיֶה לי חבר, הֵיֶה לי אח"

כמה זה מחמם את הלב לראות שני אחים או יותר מבלים יחד, קרובים ואוהבים. להגיע למצב הזה, שבו יש הרמוניה בין האחים הוא כנראה החלום הרטוב של כל זוג הורים שחושבים על ילד נוסף, וגם אצל כאלו שכבר יש להם שני ילדים או יותר. הבעיה היא שלא תמיד פשוט להגיע למצב הזה.

כשילד פוחד

אמאל'ה איזה פחד! איך נעזור לילדים להתמודד עם פחד?

אלא שפחדים רבים אין להם סיבה הגיונית – הפחדים הלא רציונליים. בגיל הילדות הפחדים האלה שכיחים יותר בגלל הדמיון המפותח. ועם זאת, עם יד על הלב, גם לנו המבוגרים יש פחדים כאלה לא רציונליים, כמו פחד מג'וקים ועוד בעלי חיים חפים מפשע.

קרם לטיפול בתופעת מתיחה בעור במהלך הריון

יש למתוח לא מעט סימן קרמים זמינים בשוק. זה באמת יכול להיות מבלבל להבין אילו באמת קרם מתיחה הטוב הסימן לטיפול בעור שלך. עם זאת, לפני שאתה קונה קרם, זה טוב לדעת מה סימני מתיחה הם ומדוע אתה מקבל אותם. הם צלקות אופק המופיעות על עור