הווסת החודשית נמדדת מהיום שבו היא מתחילה ועד ליום שבו התחילה הווסת הבאה. בממוצע, מחזור נורמלי נמשך בין 28 ל-32 יום, אבל יש נשים עם מחזור ווסת חודשית קצר בהרבה ויש עם מחזור ווסת ארוך בהרבה.
ביוץ מתרחש כאשר ביצית (תא רבייה נקבי) בשלה משתחררת מהשחלות, נדחפת מטה דרך החצוצרה והיא זמינה להפריה. האנדומטריום (רירית דופן רחם) מתעבה כדי להתכונן לביצית (תא רבייה נקבי) המופרית. אם אין התעברות, הרירית העודפת והדם יוצאים החוצה. השלכת הביציות שלא הופרו ושל האנדומטריום (רירית דופן רחם) הוא הווסת החודשית.
מהו תפקיד הביציות בביוץ?
ביצית (תא רבייה נקבי) חיה עד עשרים וארבע שעות לאחר שהיא יוצאת מהשחלות. בדרך כלל רק ביצית (תא רבייה נקבי) אחת משתחררת בכל פעם מהשחלות. תהליך הביוץ יכול להיות מושפע מלחץ נפשי, מחלה או שינוי בחיים.
חלק מהנשים עשויות להרגיש דימום זניח בזמן תהליך הביוץ. השתרשות של ביצית (תא רבייה נקבי) מופרית בדרך כלל מתרחשת בין 6 ל-12 יום לאחר תהליך הביוץ.
כל אשה נולדת עם מיליוני ביציות בלתי מוכנות הממתינות לתחילת תהליך הביוץ. צריך להבין שלמרות הקשר בין מחזור לביוץ. ווסת חודשית עשויה להגיע גם במקרה ולא קרה ביוץ וביוץ מסוגל לקרות גם במקרה ולא קרה ווסת חודשית. חלק מהנשים יכולות מדווחות על כאב או אי נוחות ליד השחלות במהלך תהליך הביוץ.
אם ביצית (תא רבייה נקבי) אינה מופרית, היא מתפוררת ונספגת לתוך האנדומטריום.
מעקב וחישוב ביוץ
הווסת החודשית נמדדת מהיום שבו היא מתחילה ועד ליום שבו התחילה הווסת הבאה. בממוצע, מחזור נורמלי נמשך בין 28 ל-32 יום, אבל יש נשים עם מחזור ווסת חודשית קצר בהרבה ויש עם מחזור ווסת ארוך בהרבה. ניתן לחשב את תהליך הביוץ באמצעים שונים ובהם מחשבון ביוץ. הביוץ מתרחש בדרך כלל שנים עשר עד ששה עשר ימים לפני מועד הווסת הבאה (כאשר הווסת סדירה).
רוב הנשים נמצאות בביוץ בין היום ה-11 ליום ה-21 למחזור, כשמתחילים לספור מהיום שבו מתחילה הווסת הקודמת. זו התקופה שמתייחסים אליה כ"תקופת הפוריה", מכיוון שמגע מיני בתקופה זו מגדיל את הסיכוי להרות. ביוץ מסוגל להתרחש בזמנים שונים במהלך הווסת, ועלול גם להגיע בימים שונים בכל חודש. לכן חשוב לנהל מעקב מתמיד אחרי הווסת.
תקופת הביוץ היא אחד הדברים המשמעותיים שאשה הרוצה להרות צריכה להבין ולהיות מודעת, שכן תהליך הביוץ הוא הקובע אם היא תהרה. התהליך עלול להיות מבלבל מעט ולכן מומלץ להשתמש בערכות ביוץ כדי לנהל מעקב מתמיד ולהגביר את הסיכויים להיכנס להריון.
תוכלו לקבל אינפורמציה נוספת אודות "להיכנס להריון" בקישור המצורף