עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

ב' – בחירה

חשבתם פעם כמה מעט בחירה יש לילדים? רוב העולם שלהם נקבע “מלמעלה” – כי הרי אנחנו קובעים, ובמקרה הטוב “מעדכנים” אותם – מתי קמים, מה עושים כשקמים, מה לובשים, לאן הולכים בבוקר, לאן הולכים אחרי הצהריים, מתי הולכים להתקלח, מתי הולכים לישון…

תוכן עניינים

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/6" is_sticky="yes" sticky_min_width="767" sticky_top="110" sticky_bottom="0"][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][vc_empty_space][porto_block id="232" name="שמות"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="5/6" el_id="tbnames"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h1|text_align:right" use_theme_fonts="yes" el_class="titelh1"][vc_column_text]חשבתם פעם כמה מעט בחירה יש לילדים?
רוב העולם שלהם נקבע "מלמעלה" – כי הרי אנחנו קובעים, ובמקרה הטוב "מעדכנים" אותם – מתי קמים, מה עושים כשקמים, מה לובשים, לאן הולכים בבוקר, לאן הולכים אחרי הצהריים, מתי הולכים להתקלח, מתי הולכים לישון…
אלא שבחירה (או אם נדייק – אפשרות הבחירה) היא מתנה אמיתית, וכדאי להעניק אותה לילדים (וגם לנו!) בהקדם האפשרי.

למה?
כי בטווח הקצר – כמו כולנו, גם הילדים רוצים וצריכים מידה מסוימת של שליטה על מה שקורה להם ("אני מחליט עלי"… מכירים?) ילד שמרגיש שאין לו שליטה מחפש אותה, ואז אנחנו רואים מאבקים, והתעקשויות, ותחושה של "כל דבר הופך לוויכוח".
כשניתן לו לבחור ולקבוע (ככל האפשר, כן? בואו לא נירה לעצמנו ברגל…) נשחרר את ה"שסתום" הזה. תופתעו לראות כיצד ילד שמרגיש שגם הוא "קובע" מפסיק להיאבק על כל דבר (כי הוא לא צריך), איך גדלה בו תחושת המסוגלות (כי סומכים עליו!), איך הוא מוכן יותר לשתף פעולה (כי גם אתם משתפים פעולה איתו) ואיך החיים שלכם – פשוט יותר נעימים.;

ולמה עוד?
כי בטווח הרחוק – אנחנו רוצים לגדל אדם בוחר, נכון? כזה שיודע שיש מגוון אפשרויות ודרכי פעולה, יודע לשקול רווחים ומחירים, ויודע – לא פחות חשוב – לקחת אחריות על בחירותיו. ואת זה, לא מלמדים רק בגיל 15… אלא גדלים עם זה. כך גם מחיר הלמידה (הלוא הן הטעויות) קטן יותר.
אז – קדימה, אנחנו מתחילים בגיל צעיר, וב"קטן", שומרים על מרחב בחירה הגיוני, ומאפשרים למידה מטעויות והתנסות במחיר לא גבוה: "איזו חולצה (מבין שתיים) אתה רוצה ללבוש?" "תרצי לאכול חביתה או ביצה קשה?" ומתקדמים עם הגיל: "צריך להתקלח. מעדיף עכשיו או אחרי האוכל?" פתאום תגלו שאפשר להציע

אפשרויות.
בחירה היא כח, והיא מקנה תחושת מסוגלות ויכולת, ומלמדת חשיבה ואחריות.
לא פשוט, לא ב"טייס האוטומטי" שלנו, אבל תנסו את זה.

ועוד דברים ב-רורים בב' של הורות – בגרות, בקשת עזרה, בילוי משפחתי, בלגן (מה לעשות…) ביקורת (כלומר "למה לא ביקורת…"), בהלה (לפעמים…) ו…
מה עוד? מוזמנים להוסיף, להביע דעתכם, לשאול שאלות, ולתרום תובנות. מחכה לקרוא![/vc_column_text][vc_separator color="custom" style="solid" show_icon="yes" accent_color="#f7f7f7"][vc_column_text]רוצים להצטרף אלי לדרך של שיתוף פעולה בין הורים לילדים, סמכות הורית מיטיבה ויחסים טובים?
מוזמנים לעמוד שלי ענת מישורי דרעי – הנחיית הורים , בחרו את הדרך שמתאימה לכם – סדנת הורות קבוצתית, מפגשים אישיים בקליניקה או בסקייפ, וצרו איתי קשר.
ענת מישורי-דרעי – הנחיית הורים, 050-5263693[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height="64px"][/vc_column][/vc_row]

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

כיצד טיפול CBT עוזר לילדים?

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא טיפול פסיכולוגי יעיל המסייע לילדים לפתח אסטרטגיות להתמודדות עם הבעיות והאתגרים שלהם. CBT הוא טיפול בדיבור המעודד את הילד להבין את הקשר בין המחשבות, הרגשות וההתנהגות שלו. זוהי גישה מבוססת ראיות

דימום בהריון, יש סיבה לדאגה?

דימום בחודשי הריון הראשונים היא תופעה נפוצה שלעתים מעידה על בעיה בהתפתחות ההריון ולעתים אין לה כל השלכות ואין צורך לדאגה. מה הן הבדיקות שיש לערוך בכדי להבין מהו מקור הדימום?

הפרעת קשב וריכוז בקרב ילדים ובני נוער – ADHD

הפרעת קשב וריכוז בקרב ילדים ובני נוער – ADHD

כמעט כל הילדים ובני הנוער מגלים קושי בימינו לשבת לפעמים בשלווה, לשים לב ולשלוט על הפעולות והאמוציות שלהם. כאשר התנהגות כזאת הופכת לשגרה יומיומית, סיבה אפשרית אחת עשויה להיות ADHD – הפרכת קשב וריכוז.