עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

תפקיד המלווים בחדר לידה, ואיך לבחור את מלווים הנכונים?

רגע הלידה הוא רגע בלתי נשכח ומהלך הלידה כרוך בלחצים, התרגשות, כאבים וחששות ולכן חשוב מאוד להקפיד בבחירת המלווה הנכון שידע לתמוך ולחזק.
birth-

תוכן עניינים

מלווה חייב להיות אדם שהיולדת מרגישה פתוחה ומשוחררת לידו, מישהו שהיא לא תרגיש באי נעימות לידו או תתבייש ממנו.

רגע הלידה הוא רגע בלתי נשכח ומהלך הלידה כרוך בלחצים, התרגשות, כאבים וחששות ולכן חשוב מאוד להקפיד בבחירת המלווה הנכון שידע לתמוך ולחזק. 

כמה מלווים אפשר להכניס לחדר לידה?

ברוב בתי החולים ניתן להכניס 2 מלווים וזה בדר"כ בן הזוג ואמא/ חברה/ דולה ולמעשה כל מי שמרגישים מספיק קרוב אליו על מנת לעבור איתו את החוויה המרגשת.
מחוץ לחדר הלידה יכולים לחכות כמה אנשים שתרצו אך בתוך חדר הלידה יכולים להיות 2 מלווים. אפשר להחליף בין המלווים במהלך הלידה, מלווה אחד יצא ויכנס אחר במקומו. לא חייב להכניס 2 מלווים, אפשר גם רק מלווה אחד, העיקר שהיולדת תרגיש בנוח ובסביבה תומכת ושלווה.

איך לבחור מלווה נכון?

מלווה חייב להיות אדם שהיולדת מרגישה פתוחה ומשוחררת לידו, מישהו שהיא לא תרגיש באי נעימות לידו או תתבייש ממנו. כדאי ורצוי לבחור במישהו שמכיר את היולדת ברמה אישית טובה ומעמיקה, אדם אשר ידע לזהות, אפילו במבט, מה היא צריכה, או האם משהו מציק לה. מישהו שידע לומר את המילה הנכונה בזמן הנכון בכדי להרגיע אותה וגם ידע מתי לשחרר ולהניח לה כשהיא צריכה את זה. בתהליך הלידה אין ליולדת מקום להתעסק באי נעימויות או התחשבות באחרים, כדאי מראש לסכם מי היא רוצה שיהיה ומי היא לא רוצה שיהיה כדי למנוע אי נעימויות או מצבים שיטרידו אותה. מהלך הלידה כולל הרבה הליכים רפואיים פולשניים ולכן חייב שיהיה מלווה שידע לעמוד גם מול מראה של דם, הפרשות וכו'.

מה תפקיד המלווה?

  • רישום היולדת בבית החולים– בטרם הכניסה לחדר לידה, יידרש המלווה להגיע לקבלה במיון נשים על מנת לפתוח תיק אשפוז ליולדת. שם הוא יקבל אישור להכנס לחדר לידה וישאיר את הפרטים שלו לבירורים.
  • שליטה על הציוד של היולדת– המלווה חייב לדעת מראש מה הציוד שלה, מה היא הביאה ומה היא תצטרך במהלך הלידה, מהמסמכים של מהלך ההריון, לחטיף שבא לה לאכול, המטען ששוכב בתיק ועד לשמן שקדים לשלב הלחיצות.
  • הכלה– לא תמיד היולדת תהיה סבלנית ותהיה מודעת להתנהגות שלה, על המלווה לקחת בחשבון שגם אם היא תוקפנית או חסרת סבלנות, זה לא המקום לכעוס או לפתוח חשבונות. הוא חייב להבין שהיא עוברת תהליך לא קל ולחזק אותה ולתמוך בה לא משנה מה.
  • תמיכה פיזית– חשוב שהמלווה ידע ויכיר שיטות, תנוחות ומצבים שיקלו על היולדת בזמן צירים. השתתפות בקורס הכנה ללידה יכולה לתרום לנושא זה ולעזור לו לדעת על שיטות לעזור בזמן ציר כגון: מסאז', נשימות, מטליות חמות על הגב וכדומה.
  • דיבוב היולדת אל מול הצוות הרפואי– לא תמיד היולדת במצב שבו היא יכולה לדבר (פיזית ונפשית) ולכן כאשר היא פונה למלווה שלה, חשוב שידע מה היא צריכה ואיך אפשר לעזור לה ולהעביר את המסר לצוות הרפואי. אחד הדברים החשובים שיולדת צריכה הוא לדעת שהמלווה שלה ידאג לה גם מול הצוות הרפואי וידאג שהיא תקבל את כל מה שהיא צריכה מהם.
  • תמיכה רגשית– לומר מילה טובה, חיזוקים ומשפטים מעודדים אשר נותנים כוח להמשיך הם חלק חשוב בתפקיד המלווה. מילים נכונות יכולות לתת כוח גם בנקודות חולשה ובמקום של שבירה. במצב בו נמצאת היולדת, חיבוק, ליטוף ומילים חמות הם צורך הכרחי וחשוב.

למלווה יש חלק בלתי נפרד מתהליך חווית הלידה, חשוב להבין שעם כל המתח, הכאב והלחצים זהו תהליך מיוחד במינו שעוצמתי למלווה לא פחות מליולדת.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

איזה תכשיט לרכוש בעבור היולדת הטריה?

סיבת קצף היא אחד הרעיונות הכי כיפיים ומקוריים שתוכלו לבחור לאירוע שלכם. תותח קצף הוא אטרקציה פופולרית היום למסיבות, הן לילדים והן למבוגרים. מסיבות קצף זוכות לצמיחה מדהימה בשנים האחרונות,

פעילות גופנית וספורט בהריון – האם זה אפשרי בכלל?

פעילות גופנית סדירה במהלך ההיריון יכולה לעזור לך להישאר בריאה ולהרגיש במיטבך. הדבר יכול גם לשפר את היציבה ולהקטין מחלות הריון נפוצות, כאבי גב ועייפות מתמשכת . ישנן ראיות לכך שאימון נכון ומפוקח עשוי למנוע סוכרת המתפתחת במהלך ההיריון ולבנות סיבולת הנדרשת ללידה.