עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

תנועות עובר – אני רוצה כבר להרגיש את זה!

הריון זה דבר מדהים ואחד הבונוסים הכי כיפים זה הקשר עם התינוק שלך, אז תהני מהבעיטות זו תחושה מדהימה!

תוכן עניינים

הריון זה דבר מדהים ואחד הבונוסים הכי כיפים זה הקשר עם התינוק שלך, אז תהני מהבעיטות זו תחושה מדהימה!

בכל הריון, בין עם ראשון או רביעי, כל אישה מייחלת לרגע המיוחד שבו העובר יצור איתה קשר ראשוני ויתחיל לתת את האותות על קיומו. הרגשת תנועות עובר לא מתחילה אצל כל אישה באותו הזמן וחלק ירגישו יותר מוקדם מאחרות.

מה משפיע על מועד הרגשת תנועות העובר:

  • הריון ראשון– אם מדובר בהריון ראשון ייתכן שייקח זמן את שתרגישי או יותר נכון עד שתצליח להבין שמדובר בתנועות של העובר ואת לא מדמיינת. נשים שזה לא ההריון הראשון שלהן כבר ידעו לזהות תנועות עובר בשבועות מוקדמים יותר (מנסיונן בהריונות הקודמים).
  • מיקום השילייה– נשים אשר השילייה שלהם אחורית בדר"כ ירגישו יותר מהר ויותר תנועות מאשר נשים שהשילייה שלהן היא קדמית.

מתי בדרך כלל מתחילים להרגיש את התנועות עובר?

אין זמן מדוייק או שבוע מסוים שבו כולן מתחילות להרגיש בו את התנועות של העובר שלהן זה מאוד אינדיווידואלי. נשים שזה לא הריון ראשון שלהן יכול להתחיל להרגיש בשבוע 16 ולעומת זאת אחרות בשבוע 22 מה שבטוח זה שבין שבועות הריון 23-25 בטוח תרגישי משהו.

איך זה מרגיש?

יש הבדל בתנועות של העובר בין השלישים השונים של ההריון. בהתחלה זה ממש מיוחד ואפילו מוזר, יש מספר דרכים לתאר את ההרגשה, כל אחת ואיך שהיא מצליחה לתאר את זה אבל חלק מהתיאורים הם של: דגיגונים ששוחים בבטן, פרפרים קטנים, בועות שמתפוצצות בבטן או ממש כמו גזים פנימיים. בשלב יותר מתקדם ממש מרגישים בעיטה או תנועה פתאומית שזזה לך בבטן. בשלב המתקדם והאחרון התנועות ממש מורגשות וכבר לא דומות לבעיטות אלא ממש תנועות עובר, יש תחושה ממש ברורה של כל תזוזה של העובר. בשלב האחרון כל הבטן זזה יחד עם העובר ולעתים רואים בליטה של המרפק או הרגל שלו שמבליטים את הבטן החוצה.

האם אפשר לגרום לעובר לזוז?

ישנם מספר דברים שיכולים לגרום להם לזוז. במהלך ההריון את תלמדי לזהות מה "מקפיץ" אותו ולמה הוא מגיב יותר ולמה פחות. מאכלים מתוקים (הסוכר מעיר אותו), שכיבה על צד שמאל או אפילו רעש חזק יכול לגרום להם לזוז. ישנן שעות ביום שבו תוכלי לשים לב שהוא פעיל יותר וישנן שעות בהן הוא פעיל פחות.

מתי צריך להתחיל לעקוב אחר תנועות העובר?

לקראת שבוע 28 מומלץ לבצע מעקב תנועות עובר 3 פעמים ביום אחרי אוכל ולזהות 3 תנועות בכל פעם. אם בבוקר, בצהריים ובערב הרגשת 3 פעמים תנועות עובר משמע שהכל תקין, בדר"כ ממתינים עד 20 דקות (כמובן שאם הרגשת כבר 3 תנועות אין צורך לחכות את כל ה- 20 דקות). אם את לא מרגישה תנועות, נסי לעזור לעובר לזוז כפי שתיארנו מקודם. אכלי משהו מתוק, חכי מעט ושכבי על צד שמאל. אם ניסית ולא הרגשת, קומי, קחי הפסקה ותנסי שוב לאחר שעה (לפעמים הוא ישן) עם אותן השיטות. אם שוב זה לא מעורר תנועות, גשי לבדיקה רפואית כדי לוודא שהכל תקין.

הריון זה דבר מדהים ואחד הבונוסים הכי כיפים זה הקשר עם התינוק שלך, אז תהני מהבעיטות זו תחושה מדהימה!

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

משפחתון

איך בוחרים משפחתון לתינוק שלך?

את כבר חוזרת למקום העבודה שלך, צריכה לחשוב, ולבדוק, ולהחליט, בזמן כל כך קצר כשהוא עדיין כל כך קטן, איזה משפחתון ראוי לשמור עליו, לטפל בו, ולספק לו את צרכיו.

הפלה כירורגית

ביצוע הפלה כירורגית בשבועות הראשונים של ההריון

עם התקדמות רפואה, נהלי הפלה כירורגית מוקדם יש ביקוש גבוה, והוא יכול להתבצע כעת סביב הזמן של האיחור בווסת הראשונה של המטופל (4 שבועות) ביעילות, עם סיבוכים מינימאליים, ואת רוב החולים חוזרים לפעילות השגרתית שלהם באותו יום.

התמודדות ילדים קטנים עם אובדן

אובדן של אדם אהוב ומוכר או של חיית מחמד, הוא תמיד דבר כואב ולא משנה מה הגיל שלכם. לילדים קטנים אשר טרם גיבשו את האישיות וכלים להתמודד, אובדן יכול להפוך לטראומה שתשנה את מסלול חייו. מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לילד להתמודד עם אובדן?

דימום בהריון, יש סיבה לדאגה?

דימום בחודשי הריון הראשונים היא תופעה נפוצה שלעתים מעידה על בעיה בהתפתחות ההריון ולעתים אין לה כל השלכות ואין צורך לדאגה. מה הן הבדיקות שיש לערוך בכדי להבין מהו מקור הדימום?