עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

דימום בהריון, יש סיבה לדאגה?

דימום בחודשי הריון הראשונים היא תופעה נפוצה שלעתים מעידה על בעיה בהתפתחות ההריון ולעתים אין לה כל השלכות ואין צורך לדאגה. מה הן הבדיקות שיש לערוך בכדי להבין מהו מקור הדימום?

תוכן עניינים

כ-15 אחוז מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה במהלך השליש הראשון ולכן דימום במהלך שליש זה אמור להדליק נורה אדומה אצל כל אישה.

דימום בחודשי הריון הראשונים היא תופעה נפוצה שלעתים מעידה על בעיה בהתפתחות ההריון ולעתים אין לה כל השלכות ואין צורך לדאגה. מה הן הבדיקות שיש לערוך בכדי להבין מהו מקור הדימום?

נשים רבות מדממות בשלבי ההריון השונים, ליתר דיוק כ-30 אחוז מכלל הנשים סובלות מתופעה זו. בחלק מהמקרים הדימום מעיד על בעיה חמורה, שעלולה לסכן את ההריון – ויחד עם זאת, קיימים מקרים בהם לדימום אין כל משמעות ממשית והוא לא מהווה סכנה.

דימום בהריון – מה הוא אומר?

כ-15 אחוז מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה במהלך השליש הראשון ולכן דימום במהלך שליש זה אמור להדליק נורה אדומה אצל כל אישה. יחד עם זאת, דימומים בימי ההריון הראשונים לעתים מעידים גם על תהליך השתרשות מוצלח, שלעתים גורם לדימום. דימומים הקשורים לתהליך ההשתרשות או כאלה אשר נובעים משחיקה של הרקמה בצוואר הרחם – נחשבים ללא מזיקים ורוב ההריונות בהם היה דימום מסוג זה ממשיכים באופן תקין ללא בעיות.

דימומים אשר מקורם בהפלה שהחלה או בהפלה מאיימת, בהריון חוץ רחמי, בעיה בצוואר הרחם, הריון מולארי ועוד, לרוב מעידים על כך שההריון איננו תקין, אך לצערנו לא תמיד ניתן לדעת זאת בשלב ראשון.

אז איך יודעים מה היא הסיבה לדימום?

אז זהו, שלא תמיד ניתן לדעת מהו מקור הדימום. ישנם הריונות אשר בהם האשה סובלת מדימומים במהלך ההריון אך לא תמיד ברורה הסיבה למקור הדימום. בכדי להעריך מהו מקור הדימום, במהלך חודשי ההריון הראשונים על הרופא לעבור על ההיסטוריה הרופאית של המטופלת ולנסות לברר האם קיימות מחלות ברקע או בעיות רפואיות כגון בעיות בתפקודי הקרישה, בעיית סמים ואלכוהול, שחלות פוליציסטיות ועוד.

כמו כן, על הרופא לנסות להבין איך ומתי החל הדימום – לאחר פעילות גופנית? לאחר יחסי מין? סתם ללא סיבה? האם הדימום מלווה בתופעות נוספות? כאבים? חולשה? ועוד.

לאחר מכן יעבור הרופא לביצוע בדיקה גופנית של המטופלת, שתכלול בדיקת מדדים (לחץ דם, דופק וכו), בדיקה באזור הבטן וכמובן בדיקה גניקולוגית שמטרתה להעריך את כמות הדימום של האשה וכמובן לוודא שההריון עדיין תקין.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

משפחתון

איך בוחרים משפחתון לתינוק שלך?

את כבר חוזרת למקום העבודה שלך, צריכה לחשוב, ולבדוק, ולהחליט, בזמן כל כך קצר כשהוא עדיין כל כך קטן, איזה משפחתון ראוי לשמור עליו, לטפל בו, ולספק לו את צרכיו.

הפלה כירורגית

ביצוע הפלה כירורגית בשבועות הראשונים של ההריון

עם התקדמות רפואה, נהלי הפלה כירורגית מוקדם יש ביקוש גבוה, והוא יכול להתבצע כעת סביב הזמן של האיחור בווסת הראשונה של המטופל (4 שבועות) ביעילות, עם סיבוכים מינימאליים, ואת רוב החולים חוזרים לפעילות השגרתית שלהם באותו יום.

התפרצות רגשית של ילדים

איך מתמודדים נכון מול התפרצות רגשית של ילדים ומה הקשר להפרעת קשב ?

לרוב הילדים יש קושי בוויסות הרגשי- אכזבה וכעס עלולים להוביל אותם להתקפי כעס מאחר ואין בידיהם את היכולת להכיל רגשות מתסכלים ולהביע את הרגשותיהם באופן שהסביבה תבין ותעזור להם. כלומר חוסר הוויסות נובע מחוסר יכולת של הילד (ושל סובביו!) להכיל את הרגשות הקשים בתוכו, ומחוסר הנכונות להכיר בהן כחלק מעולמו הפנימי. עצם היכולת להבין מה אני מרגיש ולמה, ולתת לכך ביטוי, ממתן בהרבה את עוצמת הרגש ומונע את ההצפה ואת אובדן השליטה.

גמילה מחיתולים והקשר בטמפרמנט של הילד

לקראת תחילת תהליך הגמילה וכחלק מההכנה הנפשית שלנו ההורים לתהליך הגמילה שטומן בחובו התמודדות רגשית וגם פיזית לא פשוטה, אני מציעה שכל הורה יעצור ויחשוב רגע איך עד היום הגיב הילד שלו למצבים חדשים/מעברים/שינויים בהם נתקל בחייו

הקניית ערכים חשובים לילדכם

להורים יש השפעה גדולה מאוד על אורח חייהם עתידם של הילדכם, כך שזה יהיה חכם יהיה לעקוב אחר אורח חייהם ולדאוג להקניית ערכים חיובים.